Welcome to Kodok Marton's homepage

Professional work from professionals!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Archived

Magyar diákoknak kiírt Bridge Budapest ösztöndíjprogram - Irány az USA

Elstartolt a magyar diákoknak kiírt Bridge Budapest ösztöndíjprogram, amelynek segítségével tíz fiatal egyetemista néhány hónapig gyakornokként dolgozhat a világ legnagyobb internetes cégeinél. A sikeres pályázók a Facebooknál, Twitternél vagy SoundCloudnál, illetve a projektet kitaláló és támogató magyar internetes trió, a Logmein, Prezi és Ustream különbözo irodáiban szerezhetnek közvetlen tapasztalatot e cégek muködésérol. Emellett a Bridge Budapest újságíróknak is programot indít, amellyel megismerheto a Szilícium-völgy belso világa.

A Bridge Budapest program egyik fo célja leszámolni a hazai fiatalok kishituségével. Azt akarják bebizonyítani az embereknek, hogy innen is lehet világszerte sikeres projekteket indítani. A három magyar cég úgy látta, hogy bár az informatikai szakma rendszeresen találkozik velük konferenciákon, a 20-25 éves fiatalok körében nagyon kevesen ismerik a történetüket, és nem lebeg elottük ez a jövokép, hogy egy budapesti startup is elérhet globális sikert. A Bridge Budapest neve is ara utal, hogy kapcsolatot teremtenek a világgal.

Irány az USA

Az ösztöndíjra április 10 és május 6 között lehet jelentkezni egy angol nyelvu prezentációval, valamint egy maximum 2 perc hosszú bemutatkozó videóval, amiben a pályázónak két kérdésre kell választ adnia: hogy mit jelent neki az internet, és hogy mi jut eszébe a "hétköznapi hosök" kifejezésrol.

A jelentkezési urlapon a pályázónak meg kell adnia, hogy melyik cégnél és milyen munkakörben szeretne gyakorlatot szerezni. Most informatika, dizájn és marketing/értékesítés területén ajánlanak helyeket a fent említett cégek irodáiban.

sz. m. A szervezők megerősítették, hogy Erdélyből is várnak pályázokat!

További részletek http://j.mp/10PVPWa

Tags:     palyazat      informatika      budapest      san francisco      boston      berlin      facebook      twitter      soundcloud      logmein      prezi      ustream