Welcome to Kodok Marton's homepage

Professional work from professionals!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Archived

ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elso alkalommal, a 15 éves sikeres múlttal rendelkezo Budapesti Nyári Egyetem folytatásaként rendezi meg a határon túli magyar anyanyelvu egyetemista hallgatók számára az ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem c. programot 2011. július 10. - július 18. között.

A program célja:

A szervezok lehetoséget kívánnak biztosítani arra, hogy a hazánk határain kívül élo fiataljaink az anyaországban anyanyelvükön képezhessék tovább magukat, szaktárgyuk egy-egy speciális területén.

Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Délvidék magyar ajkú diákjai mellett a Kárpát-medencén túli magyar anyanyelu hallgatókat is várjuk a legnagyobb és legrégebbi magyarországi egyetem kifejezetten nekik szervezett kurzusaira.

A szakmai képzésen túl széles köru kulturális programok szervezésével biztosítjuk, hogy megismerhessék a város nevezetességeit, valamint bepillantást nyerhessenek a pezsgo budapesti diákéletbe.A Nyári Egyetem mottója: Egységben a Tudomány

A nyári egyetem a következo négy témában indul:

Jogtudományi szekció: Jogállam és egyéni autonómia
Természettudományi szekció: Modellek a Természettudományban
Humántudományi szekció: „Dögész és Filosz” – Humán- és Természettudományok Metszéspontjai
Informatikai szekció: Modern technológiák az informatikában

Részvételi feltételek:

A részvételre kétféle módon, teljes támogatott és teljes költségtérítéses formában nyílik lehetoség.

Támogatott részvétel:

A támogatott részvételi lehetoség biztosítása a benyújtott elektronikus pályázatok alapján történik differenciáltan, elsosorban tanulmányi-, szakmai teljesítmény figyelembevételével, kizárólag a 2010/2011-es tanév II. félévben (a nyári iskola idején) aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezo pályázók részére.

Költségtérítéses részvétel:

A költségtérítéses részvételi lehetoség biztosítása a benyújtott elektronikus pályázatok alapján történik érkezési sorrendben.

Kizárólag költségtérítéses formában tudjuk fogadni a már végzett, a 2010/2011-es tanév II. félévében hallgatói jogviszonnyal nem rendelkezo
hallgatókat, illetve ELTE-s öregdiákokat. A pályázatuk alapján a támogatott keretbe nem kerülo résztvevok – amennyiben vállalják azt – szintén költségtérítéses formában vehetnek részt a nyári egyetemen. A költségtérítéses formára jelentkezok számára a jelentkezésnek nem kell tartalmaznia az utolsó két lezárt félévének tanulmányi átlagát.

A költségtérítés teljes összege: 25.784 Ft, mely tartalmazza a szállást, a napi kétszeri étkezést (reggeli és ebéd), valamint az eloadásokon való részvételt.
Nem tartalmazza az utazási költségeket, a kirándulás költségét és a délutáni szabadidos programokon való részvétel díját.

Jelentkezésnek tartalmaznia kell:

- a jelentkezo nevét, személyes adatait (lakcím, születési év, útlevélszám) – magyar állampolgároknak személyi igazolvány száma, index másolata,
- melyik évfolyamra jár(t), melyik egyetemen (volt) hallgató – ezt a végzetteknek is ki kell tölteniük,
- utolsó két lezárt félévének tanulmányi átlagát.

Kérjük, hogy a jelentkezéseket legkésobb 2011. május 31-ig adják le kizárólag elektronikus úton.

A jelentkezési felület elérheto az alábbi linkrol, az adott szekció menüpontjai között: http://nyariegyetem.elte.hu

Kapcsolat:

ELTE Rektori Hivatal
Nemzetközi Képzési és Mobilitási Osztály
e-mail: nyariegyetem(k)inf.elte.hu

Az egyéb felmerülo költségekrol a résztvevoknek kell gondoskodniuk.

A támogatott hallgatók esetében a tömegközlekedési bérletet a szervezok igény esetén ideiglenes diákigazolvány kiadása mellett - melynek költsége 360 Ft és szükséges hozzá egy igazolványkép méret- fotó – biztosíthatják.

 

Tags:     nyari egyetem      nyariegyetem      sapientia      erdely      elte      karpat      medence      magyar      diak      informatika      budapest      diakelete      szakmai      kepzes