Welcome to Kodok Marton's homepage

Professional work from professionals!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Archived

Március 15-i Ünnepi pályázati felhívás

A felhívás általános célkitűzése a fiatalok magyar történelemmel kapcsolatos ismereteinek bővítése, a mai magyar ifjak párbeszédének az 1848–1849-es szabadságharccal kapcsolatos tematizálása, méltó közös ünneplésbe való bevonása, valamint anyanyelvi képességeik fejlesztése.

Jogosult pályázók:

Maros megye 16 és 26 év közötti fiataljai jelentkezhetnek a kiírásban szereplő feltételek szerint. Kategóriánként a jelentkezők száma korlátlan. Jelentkezni egyénenként vagy párban lehet, párt azonban csak fiú és lány alkothat.


A felhívás tárgya:

A felhívásra két kategóriában lehet jelentkezni: fotó-videó, valamint irodalmi besorolás szerint.


1) A Fotó-videó kategória esetében olyan fényképeket és/vagy videóanyagokat várunk, amelyek 2011. március 15-én készültek, és a pályázók ünneplését örökítik meg. A fénykép készülhet bárhol, legyen az a megye településein szervezett ünnepségek egyikén, de lehet buszmegállóban, boltban vagy kávéházban is. A feltétel csupán annyi, hogy a pályázó személyek a márciusi ifjakhoz és emlékükhöz méltó ünneplő ruhában, és kokárda viselésével legyenek megörökítve a képeken. A kategória díja egy 10 megapixeles kompakt digitális fényképezőgép, valamint a magyar szabadságharc történetét bemutató kötet.

2) Irodalmi kategória esetében olyan „írásokat” várunk, amelyekkel kapcsolatosan a megkötés az, hogy a pályázó képzelje magát a márciusi ifjak valamelyikének helyébe, és a forradalom szellemiségének, lelkületének megfelelően írjon egy üzenetet az általa megválasztott irodalmi műfajban (esszé, jegyzet, irodalmi levél, vers, szónoklat stb.) a 2011-es év magyar fiataljainak. A kategória díja egy 500 gigabájtos hordozható merevlemez, valamint a magyar szabadságharc történetét bemutató kötet.

Az odaítélés kritériumai:

A beküldött anyagok az EMNT Maros megyei szervezetének Facebook profilján, valamint honlapján (www.maros.emnt.org) jelennek majd meg. A díjazottak kiválasztása az említett közösségi oldalon elért tetszésnyilvánítások szerint történik, vagyis az a személy vagy páros kapja a kategória nyereményét, amelynek a fényképe, videója vagy irodalmi anyaga a legtöbb „like-ot” kapja az oldal látogatóitól. Kérjük, az esetleges újdonságokért, részletekért kövesse már most Facebook oldalunkat. Kérdéseivel szintén ott kereshet meg bennünket.

Jelentkezés:

A pályázatokat az alábbi e-mail címre kell küldeni: maros(k)emnt.org.

Határidő:

A beküldendő anyagoknak legkésőbb 2011. március 20. (vasárnap) 15.00 óráig kell megérkezni a megadott e-mail címre. A fényképek és irodalmi alkotások 2011. március 20-án délután kerülnek fel az EMNT Maros megyei szervezetének Facebook oldalára és egészen 2011. március 25. (péntek) 18.00 óráig gyűjthetők a szavazatok. Azokat a pályázatokat, amelyek a megadottnál későbbi dátummal érkeznek be, a pályáztatónak nem áll módjában elfogadni. Az esetleges gyűlöletkeltő tartalmak kiszűrése érdekében a beérkező pályázati anyagokkal kapcsolatosan a kiíró fenntartja az előválogatás jogát.

(Erdely.ma)

Tags:     palyazat      marcius 15      unnepi      palyazati      felhivas      foto      video      irodalom      irodalmi      kategoria      dij      digitalis      fenykepezogep      merevlemez      magyar      szabadsagharc      tortenete      bemutato      kotet